--- Tunnelmia ja tilanteita Pyhä perintö -valokuvaprojektin toteuttamisesta ---

lauantai 1. tammikuuta 2011

Uusi vuosi alkaa tekstiaskartelun viikolla

Jäljellä kaksi viikkoa tehokasta toiminta-aikaa, ennen kuin näyttely avaa ovensa. Kuvien vedostus ja pinnoitus on aikataulussa. Jännittävää, ensi viikolla meillä on itse näyttelykuvat käsissämme!

Myös näyttelyn tekstit ovat viimeistelyä vaille valmiit. Pyhä perintö -näyttelyssä valokuvat ovat tärkeimmässä osassa, mutta niiden oheen liitetään lyhyitä tekstejä tukemaan sisältöä. Aihiot teksteihin ovat syntyneet mallien pohdinnoista kuvausten aikana sekä sähköpostilla saatujen ajatusten myötä. Jokaisen kuvan yhteyteen ei tule omaa tekstiä, vaan nimeämättömät yhteisajatelmat ripotellaan sopivasti rytmittämään kuvasarjoja. Lähtökohtaisesti sarjat on jo mietitty, vaikka itse näyttelytila varmasti muokkaa vielä lopullista asettelua.

Tekstien tuominen osaksi näyttelyä on haaste: ovatko ne tauluina, julisteina, minkä kokoista tekstin tulee olla ja miten paljon tai vähän sitä pitäisi olla. Kun kumpikaan meistä ei ole askartelun ammattilainen, on alan asiantuntijoiden vinkit tulleet tarpeeseen. Tekstitaulukkeet valmistuvat ensi viikolla, kunhan tässä loppiaisen korvilla päästään silittämään, leikkaamaan ja nitomaan. Viimeinen viikko on tarpeellista pelivaraa, jos joku asia ei menekään kuin Strömsössä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti