--- Tunnelmia ja tilanteita Pyhä perintö -valokuvaprojektin toteuttamisesta ---

tiistai 25. tammikuuta 2011

Maailmaa valloittamaan

Pyhä perintö -näyttely purettiin sunnuntaina illalla pois Sotkamon uuden nuorisotalon kerhotilasta. Takana oli huima viikko. Yhdeksän päivän ajan tilassa esillä ollut Pyhä perintö -näyttely keräsi noin 850 kävijää. Se on määrä, josta ainakaan meikäläinen ei olisi uskaltanut haaveillakaan.

Näyttelyä katsomassa kävi muun muassa ikäihmisten päivätoimintaryhmiä sekä opiskelijaryhmiä. Näyttely sai paljon palautetta, ja enimmäkseen erittäin myönteistä. Jotkut näyttelyvieraista liikuttuivat jopa kyyneliin asti.

Torstaina kävivät Paula Hiljanen ja Kalle Heikkinen YLE Kainuusta haastattelemassa ja kuvaamassa meitä. Elävää kuvaa tulikin sitten tuutista ulos perjantaina 21.1.2011 ja peräti kahdessa eri uutislähetyksessä: ensin TV1:n kello kuuden valtakunnan uutislähetyksessä ja sitten kello 19 TV2:n Pohjois-Suomen alueuutisissa.

Moni toivoi näyttelyn lähtevän valloittamaan maailmaa. Niin onkin tarkoitus tehdä, mutta ensin otetaan vauhtia kotipaikkakunnalta.
Seuraavaksi näyttely roudataan Sotkamon vanhusten palvelukeskus Himmeliin, jonne kuvat ja tekstit laitetaan esille tämän viikon alussa.
9.2. näyttely siirtyy Vuokatin Holiday Club Katinkultaan, ja siellä näyttely on esillä 2.3. asti.

Maalis-huhtikuussa Pyhä perintö viedään Varsinais-Suomeen, Loimaalle Suomen Maatalousmuseo Sarkaan. Toukokuussa nuorten tuottajien kuviin ja ajatuksiin pääsee tutustumaan Kajaanin kaupunginkirjastossa.


Kuvasta kiitos Mikko Saloselle :)
Hurjan paljon kiitoksia teille kaikille, jotka olette tavalla tai toisella olleet mukana Pyhä perintö -näyttelyssä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti