--- Tunnelmia ja tilanteita Pyhä perintö -valokuvaprojektin toteuttamisesta ---

torstai 2. kesäkuuta 2011

Riihipiha rocks!

Riihipihan näyttävä nimikyltti.
Pyhä perintö -näyttely siirtyi kesäkuun alussa Vuolijoelle, Riihipihan talonpoikaismuseoon. Kävimme Outin kanssa keskiviikkoiltana pystyttämässä näyttelyn museon Niittypirttiin. 

Saimme kutsun Riihipihaan MTK Vuolijoen aloitteesta. Yhdistyksen väki arveli näyttelyn sopivan Riihipihaan erittäin hyvin. Täytyy todella myöntää, että näyttely sopii Niittypirtin seinille kuin nyrkki silmään - jos nyt tällaista termiä sallitaan käyttää. Vanha talonpoikaispirtti jykevine hirsiseinineen on mitä tunnelmallisin miljöö näyttelylle, joka kertoo maaseudun pyhästä perinnöstä ja sen nuorista vaalijoista.
Sirpa Lavikainen kaatamassa avajaismaljoja.
Paikka vaikutti erittäin lämminhenkiseltä, ja lämminhenkinen oli myös minun ja Outin saama vastaanotto. Tunsimme itsemme ja näyttelyn erittäin tervetulleiksi Riihipihaan. Vuolijoen maaseutuyhdistyksen Sirpa Lavikainen touhusi meille jopa avajaismaljat ja muut herkut!

Emme keskiviikkona ehtineet tutustua Riihipihan talonpoikaismuseon alueeseen kunnolla, mutta tarkoitus on käydä tutkimassa museoaluetta kunnolla ja ajan kanssa. Vaikutti nääs olevan upea paikka!
Riihipiha on säätiön omistama yksityinen museoalue. Riihipiha on perustettu vuonna 1991, joten tänä vuonna juhlitaan museon 20-vuotista historiaa. Museo perustettiin raivaaja- ja taistelijasukupolvien työn kunnioittamiseksi.

Museoalueelle on siirretty 30 rakennusta, jotka ilmentävät kainuulaista pihapiiriä 1800-1900 lukujen vaihteessa. Riihipiha-museon on todettu olevan ainutlaatuinen kokoelma kainuulaista ja pohjoissuomalaista maaseudun historiaa.


Riihipihan rakennukset on siirretty alueelle työllistämisvaroin ja talkoovoimin. Tuloksena on syntynyt laaja ja monipuolinen ulkomuseoalue - tämän pani merkille myös Suomen maatalousmuseo Sarka, joka valitsi Riihipihan Suomen maatalousmuseon kesäkohteeksi 2011.

Pyhä perintö -kuvat ovat esillä Niittypirtissä.
Riihipiha-museo on avoinna kesä-, heinä- ja elokuussa maanantaista perjantaihin kello 12-17 sekä sopimuksen mukaan. Riihipiha-säätiö, Vuolijoen maaseutuyhdistys sekä kolme kyläyhdistystä järjestävät 2.7.-3.7.2011 myös Wanhan Ajan maatalousnäyttelyn, johon odotetaan paria tuhatta kävijää. Pyhä perintö -näyttely on Riihipihassa esillä Wanhan Ajan maatalousnäyttelyn loppuun saakka. Sen jälkeen viemme näyttelyn Naapurinvaaran Huvikeskukseen heinäkuun ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti