--- Tunnelmia ja tilanteita Pyhä perintö -valokuvaprojektin toteuttamisesta ---

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Wanhan ajan maatalousnäyttely kutsuu Vuolijoelle

Tulevana viikonloppuna eli 2.-3.7.2011 kannattaa suunnata Kajaanin Vuolijoelle. Silloin Vuolijoen Riihipihan museoalueella järjestetään Wanhan ajan maatalousnäyttely.
Tapahtuman tuoksinassa esittäytyvät muun muassa käpylehmäkaarti ja karjakot. Näyttely on auki lauantaina 2.7. kello 10-17 sekä sunnuntaina 3.7 kello 11-15.

Riihipihan museoalue valittiin ensimmäisenä pohjoissuomalaisena kohteena Suomen maatalousmuseo Saran kesäkohteeksi ansioistaan maaseutukulttuurin vaalijana. Teeman ympärille on koottu monipuolinen ohjelma kaksipäiväisen näyttelyn ajaksi.

Tapahtumaan odotetaan tuhatta kävijää ja luvassa on tuttuun tapaan vanhojen koneiden ja kulkupelien pärinää, monipuolisia työnäytöksiä, maatilan eläimiä ja valtakunnallista huomiota saanut museoalue. Juhlapuhujana tapahtumassa on Sarka-museon johtaja Teppo Vihola.

Alueella on museon perusnäyttelyiden lisäksi esillä Outi Hyvösen ja Saara Pakaslahden valokuvanäyttely Pyhä perintö, Lassi Huuskon valokuvanäyttely Liikutu luonnosta, Anna Korhosen guassimaalauksia, Juha Jussilan ääni-installaatio ja Kainuun pirtin käsityönäyttely. Wanhan Ajan maatalousnäyttelyssä esiintyvät myös Venäjän Vuokkiniemen teatteri, Crecsendo-yhtye sekä karjakko-näyttely, jossa kuljetaan katsojaa halki maaseudun vuosikymmenten. Käpylehmistä vastaa MTK:n Vuolijoen käpylehmäosasto.

Suomen maatalousmuseo Sarka haki nyt neljännen kerran kesäkohteekseen museota, kokoelmaa tai muuta maataloushistoriallisen harrastuksen kohdetta. Kohteen toivottiin olevan toiminnaltaan aktiivinen ja oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva. Kohteen tuli osoittaa, että sen ylläpidolla on jatkuvuutta ja sitä hoidetaan asianmukaisesti.

Vuoden 2011 kesäkohteeksi haki kaikkiaan 25 kohdetta eri puolilta Suomea. Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseon etänäyttelynä ja yhteistyökumppanina yhden kesän ajan. Valintaan ei liity rahapalkintoa. Satelliittinäyttelyn valinnan tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen arvostusta. Viime vuonna kesäkohteena toimi Yläneen kotiseutumuseo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti