--- Tunnelmia ja tilanteita Pyhä perintö -valokuvaprojektin toteuttamisesta ---

maanantai 4. lokakuuta 2010

Eläköön valmiiksi solmittu kravatti!

Ihan alkuun on muistutettava yhdestä asiasta, joka meinaa toisinaan unohtua: suomalainen maalaismaisema on kaunista katseltavaa kaikkina vuodenaikoina.

Aamu-usvan vielä viipyillessä Autiojärven rannoilla lyötiin Huotareitten pirtissä kolme viisasta päätä yhteen ja päätettiin käyttää kuvauksissa kravattia, jota ei tarvitse solmia. Samalla päätettiin ehdottaa Sotkamon maaseutunuorille järjestettäväksi kurssia, jossa perehdytään muun muassa kravatin solmimisen opetteluun.

Kuvaushetkiin on liittynyt paljon niin tahatonta kuin tahallista tilannekomiikkaa. Kuvauksiin suostuneet ovat erittäin rentoa porukkaa, ja myös matkat kuvattavien perässä pitkin Sotkamon pikkuteitä ovat olleet erittäin antoisia. Hyvä tarkoitus käyttää matka-aika hyväksi projektin suunnittelussa on usein unohtunut, mutta kieltämättä ollaan ehditty asia jos toinenkin pohtia kilometrien taittuessa.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä kuvasimme Erkkiä kauniissa ruskamaisemassa. Nuori isäntä tuumi, että olisihan niitä töitäkin ollut, mutta niiden pariin ehti hyvin vaikka kuvauksiin muutama tunti menikin. Ja kaikesta huolimatta taisi mallillamme olla ihan kivaa heilua ykköset päällä. Hienoa, että aikaa kuvauspaikkojen pohdintaan ja poseeraamiseen on löytynyt jokaiselta tilalta työkiireistä huolimatta, siitä iso kiitos!

Kameran takana työskentelevä Saara on jäänyt harmittavan usein tallentamatta kuviin vuoden aikana, mutta nyt tilanne on korjattu. Viime perjantaina Saara sai ystävikseen lehmiä, ja pirtissä hänen syliinsä uskaltautui pikkuinen Veikko-poika, joka taisi aluksi hieman ihmetellä isänsä erikoisia aamutoimia pellolla ja kahta vierasta tätiä, joilla oli kaikenlaisia mielenkiintoisia vempeleitä matkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti