--- Tunnelmia ja tilanteita Pyhä perintö -valokuvaprojektin toteuttamisesta ---

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Viikonvaihde Suomen herkkujen parissa

Näyttelyä Kainuun osastolla.
Suomen lähi- ja luomuruokaherkut sekä osa Pyhä perintö -näyttelystä pääsivät esittäytymään Helsingin Rautatientorilla elokuun viimeisenä viikonloppuna. Paikan päällä tätä todistamassa kävi myös allekirjoittanut, yhdessä Outin kanssa.

Suklaata, omnomnom!
MTK:n yhteistyökumppaneineen järjestämässä Herkkujen Suomi -tapahtumassa oli esillä kaikkiaan 150 pientä tuottajaa ja elintarvikeyrittäjää 18 eri maakunnasta. 

Myös Kainuu oli hyvin edustettuna omalla osastollaan. Pyhän perinnön kuvat puolestaan esittelivät ihka oikeita kainuulaisia tuottajia. Iso kiitos kuuluu Kainuun osastolle ja etenkin Kainuun maa- ja kotitalousnaisten Kainuulainen Lähiruoka -hankkeelle, jonka myötä näyttely pääsi Helsinkiin!

Osastoilta löytyi laaja valikoima suomalaisten maakuntien perinteisiä ja uudempia ruokaherkkuja. Tarjolla oli runsaasti maistiaisia, ruokaa paikan päällä nautittavaksi sekä herkullisia tuliaisia kotiin ostettavaksi - muun muassa käsintehtyä aitoa maitosuklaata!




Nam!
Samaan aikaan Rautatientorilla järjestetyn Syystober-tapahtuman oluttteltasta löytyi myös 40 kotimaista olutmerkkiä 13 eri panimosta. Aivan kaikkia merkkejä ei ehditty läpi käymään, mutta muutama maistuva panimotuote sentään testattiin. Yksi tuli nautittua aidon lappilaisen poronkäristyksen kyytipoikana :-)

Mitenkään pienen piirin tapahtumasta ei ollut kyse, sillä torstaista lauantaihin kestänyt tapahtumakokonaisuus houkutteli Rautatientorille yhteensä 60 080 kävijää.

Herkkujen Suomi 2012 on nyt ohitse, mutta Pyhä perintö jää pääkaupunkiin. Näyttely tulee lähiaikoina esille jälleen suomalaisen ruoan merkeissä, mutta missä - siitä lisää blogin tulevissa päivityksissä..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti