--- Tunnelmia ja tilanteita Pyhä perintö -valokuvaprojektin toteuttamisesta ---

lauantai 20. lokakuuta 2012

Pyhä perintö on nyt Helsingin Tukkutorilla

Pyhää perintöä Kainuun Edun tiloissa.
Kuva: Mirja Hellstedt
Sotkamolaisten maatalousyrittäjien kuvat ja tekstit kertovat tarinaansa nyt Helsingin Tukkutorilla. Pyhä perintö -näyttely on siellä esillä Kainuun Etu Oy:n tiloissa. Sinne näyttely on kulkeutunut Ruokatiedon sekä Kainuun Edun yhteistyön myötä. Merkittävänä myötävaikuttajana on ollut Ruokatieto Yhdistys ry:n koulutus- ja kehityspäällikkö Mirja Hellstedt, joka työskentelee myös Kainuun Edun hallinnoimassa Herkut Helsinkiin –hankkeessa.

"Näyttely sopii hyvin myös Ruokatiedon toimintaan, sillä Ruokatiedon tehtävänä edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta sekä tekemällä tunnetuksi Hyvää Suomesta -merkkiä suomalaisen elintarvikkeen tunnuksena", Hellstedt kertoo.

Kainuun Edun tiloissa järjestetään isompia sekä pienempiä tilaisuuksia paikallisille ja muualta tuleville, joten Pyhän perinnön kuvat ja tekstit esittelevät kainuulaista maaseutua moninaiselle yleisölle. Tukkutori itsessään on mielenkiintoinen ja iso paikka. Sitä mainostetaan Helsingin hyvän ruoan keskuksena, jossa on muun muassa lihatukkuhalli, vihannestukkutori sekä vihertukkuhalli. Tukkutori on Helsingin kaupungin virasto, joka vuokraa toimitiloja ja maa-alueita tukkukauppiaille sekä kauppahalli- ja torikauppiaille.


Kainuun Etu ja Herkut Helsinkiin -hanke järjestävät Tukkutorilla Avoimet ovet -tilaisuuden torstaina 8.11. kello 14–18 sekä perjantaina 9.11. kello 9–12. Paikalle kutsutaan muun muassa Tukkutorin alueen yrityksiä, Helsingin kaupungin edustajia, mediaa sekä pääkaupunkiseudun ruoka-alan yrityksiä. Päivien aikana kainuulaiset elintarvikeyrittäjät esittelevät ja maistattavat tuotteitaan Tukkutorilla. Ohjelmassa on muun muassa loimulohen valmistusta, kainuulaisen tervehdyksen luovuttaminen Tukkutorille sekä Pyhä perintö -näyttelyn esittelyä.

Avointen ovien tapahtuma ja sen myötä Pyhä perintö -näyttely mainitaan myös osana 
Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden ohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti